Fiscaal kerstpakket

  • 23-5-2013

Ook dit jaar zullen veel werkgevers weer een kerstpakket schenken aan hun medewerkers. Maar wat zijn fiscaal gezien eigenlijk de regels omtrent het geven van een kerstpakket?

Geven van het kerstpakket

Ook dit jaar zullen veel werkgevers weer een kerstpakket schenken aan hun medewerkers. Maar wat zijn fiscaal gezien eigenlijk de regels omtrent het geven van een kerstpakket? deKerstpakketspecialist.nl is gespecialiseerd in de nieuwste kerstpakketten en kan u dan ook volledig informeren over de huidige regels die fiscaal gelden.

Uitgave kerstpakket

In 2010 kan een werkgever een kerstpakket met een waarde van €70,- per persoon fiscaal vriendelijk verstrekken. Dit bedrag is inclusief BTW. Het kerstgeschenk mag dan geen contant geld zijn. Geschenken die wel gegeven mogen worden zijn onder andere een kerstpakket en een cadeaubon. De werkgever die het kerstgeschenk geeft is over de geschenken wel 20% belasting verschuldigd aan de belastingdienst.

Kerstpakket met meer waarde

Indien de waarde van het kerstpakket meer dan de genoemde € 70 is, kan gebruik gemaakt worden van de vrijstelling voor kleine verstrekkingen. Op grond van deze regeling mag een werkgever fiscaal maximaal 2 maal per jaar een geschenk geven met een waarde van maximaal € 136 per geschenk. Op deze geschenken is dan een eindheffing tegen het gebruteerde tabeltarief van toepassing. Hierdoor kunnen de kosten voor de werkgever fiscaal oplopen tot circa 75% van de waarde van het kerstpakket.

Contant geld of een kerstpakket met een waarde van meer dan € 136, zijn volledig belast volgens de normale regels die fiscaal gelden.

Fiscaal kerstpakket bij deKerstpakketspecialist.nl

Om u het juiste kerstpakket te kunnen bieden, heeft deKerstpakketspecialist.nl een zeer ruim assortiment. Heeft deKerstpakketspecialist.nl toch niet in zijn assortiment wat u zoekt? Al vanaf 60 stuks kunt u bij deKerstpakketspecialist.nl een origineel en uniek kerstgeschenk of kerstpakket bestellen, wat past bij uw doelgroep of uw personeel. Ook voor goede ideeën en de laatste trends op het gebied van kerstpakketten bent u bij ons aan het goede adres.

Wilt u liever een persoonlijk advies? Graag nodigen we u dan uit om een bezoek te brengen aan onze showroom, zodat één van onze specialisten samen met u kan kijken naar een voor u interessante oplossing voor een fiscaal kerstpakket.

Meer weten?

Bekijk ons gehele assortiment of bekijk wat de mogelijkheden zijn uw pen te voorzien van uw logo of boodschap. Heeft u vragen of wilt u meer weten, neem contact op met één van onze specialisten.  Wilt u op de hoogte blijven, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Email: sales@wot-p.nl   Bel ons: (+31) 0416-671777

 

Een greep uit ons assortiment:

Kerstpakketten - Maatwerkpakket - Eindejaarsgeschenk - Fairtrade - Culinair - Milieu bewust - Wijngeschenken - Ontspanning