Kerstpakket belastingdienst

  • 23-5-2013

Kerstpakket belastingdienst Ook dit jaar zullen veel werkgevers weer een kerstpakket schenken aan hun medewerkers. Maar welke regels hanteert de belastingdienst omtrent het geven van een kerstpakket?

Geven van het kerstpakket

Ook dit jaar zullen veel werkgevers weer een kerstpakket schenken aan hun medewerkers. Maar welke regels hanteert de belastingdienst omtrent het geven van een kerstpakket? deKerstpakketspecialist.nl is gespecialiseerd in de nieuwste kerstpakketten en kan u dan ook volledig informeren over de huidige regels van de belastingdienst omtrent het geven van een kerstpakket.

Regels belastingdienst

De belastingdienst heeft enkele regels opgesteld omtrent het geven van een kerstpakket. Deze regels hebben te maken met de waarde van een kerstpakket. De belastingdienst heeft bepaald dat een werkgever een kerstpakket met een waarde van €70,- per persoon belasting vriendelijk verstrekken. Dit bedrag is inclusief BTW. Het kerstgeschenk mag dan geen contant geld zijn. Geschenken die wel gegeven mogen worden zijn onder andere een kerstpakket en een cadeaubon. De werkgever die het kerstgeschenk geeft is over de geschenken wel 20% belasting verschuldigd aan de belastingdienst.

Kerstpakket met meer waarde

Indien de waarde van het kerstgeschenk meer dan de genoemde € 70 inclusief belasting is, kan er volgens de belastingdienst gebruik gemaakt worden van de vrijstelling voor kleine verstrekkingen. Op grond van deze regel van de belastingdienst, mag een werkgever maximaal 2 maal per jaar een geschenk geven met een waarde van maximaal € 136,- per geschenk. Op deze geschenken is dan een eindheffing tegen het gebruteerde tabeltarief van toepassing, waardoor kosten oplopen tot circa 75% van de waarde van het kerstpakket.

deKerstpakketspecialist.nl

Om u het juiste kerstpakket te kunnen bieden, heeft deKerstpakketspecialist.nl een zeer ruim assortiment. Heeft deKerstpakketspecialist.nl toch niet in zijn assortiment wat u zoekt? Al vanaf 60 stuks kunt u bij deKerstpakketspecialist.nl een origineel en uniek kerstgeschenk of kerstpakket bestellen, wat past bij uw doelgroep, uw personeel en voldoet aan de regels van de belastingdienst. Ook voor goede ideeën en de laatste trends op het gebied van kerstpakketten bent u bij ons aan het goede adres.

Meer weten?

Bekijk ons gehele assortiment of bekijk wat de mogelijkheden zijn uw pen te voorzien van uw logo of boodschap. Heeft u vragen of wilt u meer weten, neem contact op met één van onze specialisten.  Wilt u op de hoogte blijven, meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.

Email: sales@wot-p.nl   Bel ons: (+31) 0416-671777

 

Een greep uit ons assortiment:

Kerstpakketten - Maatwerkpakket - Eindejaarsgeschenk - Fairtrade - Culinair - Milieu bewust - Wijngeschenken - Ontspanning